آسانسور دو سرعته با آسانسور تک سرعته چه تفاوتی دارد؟

آسانسور دو سرعته با آسانسور تک سرعته چه تفاوتی دارد؟

اشتراک گذاری

در این مطلب به بررسی تفاوت های میان آسانسور دو سرعته (AC2)  با آسانسور تک سرعته ۳VF می پردازیم. جهت درک بهتر این موضوع ابتدا به شرح عملکرد، سپس به بررسی تفاوت های آنها می پردازیم.

بطور خلاصه به آسانسور هایی که با یک سرعت شروع به حرکت می کنند و سپس با سرعت بیشتری به طبقه مورد نظر رسیده و می ایستد را آسانسور دو سرعته AC2 و بالعکس به آسانسوری که با ک سرعت آرام و نرم شروع به حرکت نموده و در طبقه مورد نظر می ایستد را آسانسورهای تک سرعته و یا VVVF می گویند. یکی از اصلی ترین تفاوت های موتور آسانسور VVVF و AC2 در سرعت حرکت و نحوه ایستادن آنها می باشد جهت درک این تفاوت ها ویژگی و نحوه عملکرد هر کدام را بصورت جداگانه شرح می دهیم.

تفاوت آسانسور دو سرعته با آسانسور تک سرعته چیست؟

آسانسور های تک سرعته (VVVF) و دو سرعته از جمله آسانسور های کششی می باشد. از جمله تفاوت های میان آسانسور تک سرعته ۳VF  با آسانسور دو سرعته (AC2) ، سرعت حرکت و میزان مصرف برق می باشد.

این نوع آسانسور ها بر اثر نیروی اصطکاک بین سیم بکسل ها و شیار فلکه کشش و توسط نیروی محرکه موتور کابین آسانسور کششی به حرکت در می آید. یکی از دلایلی که استفاده از آسانسور های کششی مقرون به صرفه بودن و قابل دسترس بودن اجزای آن می باشد.

عملکرد این گونه آسانسور ها مطابق با نیروی الکتروموتور و گیربکس می باشد و توان مربوطه از طریق فلکه گیربکس در امتداد قائم و از طریق سیم بکسل ها به کابین آسانسور انتقال یافته و به همین صورت امکان حرکت کابین آسانسور در جهت بالا و یا پایین فراهم می سازد.

نحوه عملکرد آسانسور تک سرعته ۳VF

نحوه عملکرد آسانسور تک سرعته 3VF

حرکت آسانسور های VVVF بسیار آرام و روان می باشد بگونه ای افراد هیچ تکان شوکی را به هنگام شروع به حرکت و ایستادن متوجه نمی شود و این به دلیل قرار گرفتن درایوی است که در تابلو فرمان قرار دارد. الکتروموتور آسانسور های ۳VF ، دارای یک سیم پیچ ۱۴۰۰ دور بر دقیقه می باشد.

از آنجایی که درایو این نوع آسانسور بر اساس نمودار هایی که به آن داده شده است دور موتور را افزایش می دهد بصورت تدریجی سرعت موتور از ۱ دور بر دقیقه به ۱۴۰۰ دور بر دقیقه زیاد می کند و به هنگام ایستادن باید دور موتور را از ۱۴۰۰ دور به صفر برساند. مسافران این نوع آسانسور ها به هیچ عنوان به هنگام ایستادن شوکی را احساس نمی کنند زیرا حرکت تدریجی است و براساس نمودار تعریف شده.

یکی از ویژگی های برجسته موتور آسانسور تک سرعته نسبت به دو سرعته ، حرکت یکنواخت و آرام و کاهش مصرف برق می باشد.

نحوه عملکرد آسانسور دو سرعته AC2

همانطور که از نامش پیداست این توع آسانسور دو سرعت برای حرکت دارد و دو سیم پیچ می باشد و در لحظه شروع حرکت آن با دور تند بوده و در زمانیکه تابلو فرمان ، دستور حرکت را به الکتروموتور منتقل می کند برق وارد سیم پیچ ۱۴۰۰ دور می شود سپس موتور آسانسور AC2 با سرعت ۱۴۰۰ دور بر دقیقه حرکت کرده و شوکی که افراد در کابین آسانسور احساس می کنند به همین دلیل می باشد.

از آنجایی که با اضافه شدن مسافران کابین بار بیشتری را حمل می نماید ، در لحظه شروع به حرکت مصرف برق موتور بیشتر می شود. باید سرعت پیش از رسیدن به طبقه مورد نظر کاهش یابد زیرا  اگر آسانسور با ۱۴۰۰ دور بر دقیقه موتور بایستد هرگز نمی تواند کابین را در سر طبقه نگه دارد.

اگر سرعت حرکت کابین کاهش نیابد و با همان سرعت بایستد همچون ماشینی است که با سرعت بالا ناگهان ترمز می کند و شوک زیادی را به سرنشینان خود وارد می نماید.

همانطور که در ابتدا مقاله به آن اشاره شد، یکی از تفاوت های موتور آسانسور دو سرعته با تک سرعته در سرعت ایستادن کابین در طبقه مورد نظر می باشد. سیم پیچ دوم در ۸۰ سانتی متری مانده سر طبقه مورد نظر به منظور توقف آرام و استاندارد کابین فعال می شود و در این زمان جریان القاء شده به سیم پیچ اول قطع می شود و باعث می شود که سرعت کابین از ۱ متر بر ثانیه به ۰٫۳ متر بر ثانیه برسد.

کاهش سرعت کابین دلیل ایجاد شوک در مسافران می باشد اما شدت این شوک بسیار کم می باشد. القا جریان به سیم پیچ دوم موجب افزایش مصرف برق می شود و این اعمال برق در زمانیکه کابین آسانسور در طبقه مورد نظر برسد قطع می شود و این بدان معناست که آسانسور مجددا کاهش سرعت ناگهانی دارد و این تغییر سرعت با شوک همراه است.

کلام آخر

این مقاله جهت آشنایی شما عزیزان با تفاوت های میان آسانسور دو سرعته (AC2)با آسانسور تک سرعته ۳VF همچون سرعت حرکت و میزان مصرف برق می باشد گردآوری شده است. امیدواریم که مطالعه این مطلب پاسخگو سوالات شما در این رابطه باشد.

اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها