اگر آسانسور سقوط کرد چه کنیم؟

اگر آسانسور سقوط کرد چه کنیم؟

اشتراک گذاری

برای افرادی که در ساختمان های مجهز به سیستم آسانسور زندگی می کنند همواره این سوال مطرح است که اگر آسانسور سقوط کرد چه کنیم؟ حتی اگر در ساختمان تازه تاسیس با سیستم آسانسور مدرن زندگی می کنید باید بدانید که به هنگام سقوط آسانسور چه باید کرد. در این مطلب قصد داریم نکات ایمنی را خدمت شما ارائه دهیم که به هنگام سقوط آسانسور بتوانید به جان سالم به در ببرید.

جالب است که بدانید نزدیک به نیمی از افرادی که در حوادث آسانسور دچار آسیب دیدگی می شوند سرویسکاران و تعمیرکاران آسانسور می باشند به همین دلیل این افراد جز اولین نفراتی هستند که باید به این نکات ایمنی مسلط باشد تا از آسیب جدی در امان باشند.

هر چند که سیستم  آسانسورهای مدرن که به بصورت استاندارد نصب می شوند دارای سری ایمنی می باشند اما در صورت عدم سرویس آسانسور منظم ممکن است که حوادثی رخ دهد.

می توانید از پست هایی که در رابطه با نکات ایمنی استفاده از آسانسور همچون آموزش نحوه ریست کردن سیستم آسانسور را منشتر نمودیم بازدید نمایید.

مطالب مرتبط: علت لرزش و تکان های کابین آسانسور چیست؟

به هنگام سقوط آسانسور چه کنیم؟

به هنگام سقوط آسانسور چه کنیم؟
به هنگام سقوط آسانسور چه کنیم؟

این تصور غلط در ذهن اکثر افراد شکل گرفته که اگر به هنگام سقوط آسانسور به بالا بپرند آسیب ناشی از سقوط آسانسور به حداقل خود می رسد چون شما نمی دانید چه زمانی کابین با زمین برخورد می کند و ممکن است در همان لحظه ای که شما به بالا می پرید و کف کابین برخورد می کنید، کابین آسانسور نیز به زمین بخورد و یا زمانیکه شما به بالا می پرید کابین با سرعت بسیاری به سمت پایین بی آید و به سر شما برخورد کند!

البته این کار در مقایسه با ثابت ایستادن شما در کابین خطر کمتری دارد زیرا ایستادن ثابت باعث می شود که تمام نیروی حاصل از برخورد کابین با زمین به بدن فرد وراد می شود و باعث بروز صدمات جانی جبران ناپذیری خواهد شد.

اما بهترین کار به هنگام سقوط آسانسور دراز کشیدن در کف کابین می باشد بگونه ای که پشتمان در تماس با کف آسانسور باشد!! درست است که لحظه سقوط آسانسور بسیار پر اضطراب و دلهره آور بوده و اجازه تفکر را از آدم صلب می کند اما باید بدانید که در مواقع اینچنینی استرس و اضطراب فقط کار را برای شما سخت می کند باید به هنگام سقوط آسانسور به کف کابین دراز بکشید و اگر کت، کاپشن و یا کیف به همراه دارید به زیر سر خود قرار دهید این کار باعث می‌شود که فشار ناشی از برخورد کابین آسانسور با زمین به‌طور متوازن در تمام بدن شما پخش شده و از آسیب دیدن اعضای بدن شما جلوگیری شود.

حال این سوال در ذهن بسیاری از افراد نقش می بندد که اگر به هنگام سقوط آسانسور در کابین تنها نباشند و افراد دیگری نیز در کابین حضور داشته باشند باید چکار کرد؟ در این شرایط باید در کف کابین نشسته و تمام وسیله ای که همراه خود دارید همچون کت، کاپشن و کیف را در زیر خود قرار دهید تا از شدت نیروی حاصل از برخورد کابین با زمین کاسته شود. به عبارتی در هنگام سقوط کابین آسانسور هر چه سطح تماس مسافران با کف کابین بیشتر باشد نیروی وارد شده به آنها کمتر خواهد بود.

کدام قطعات آسانسور از سقوط کابین جلوگیری می کنند؟

در سیستم آسانسور اجزا و قطعات جهت پیشگیری از سقوط آسانسور تعبیه شده است و اگر سرویس های دوره ای آسانسور بطور منظم انجام شود احتمال حوادثی همچون سقوط آسانسور بسیار کم و نزدیک به صفر است و زمانی کابین سقوط می کند که تمام قطعات بازدارنده از سقوط بصورت یکجا از کار افتاده باشند!

به عبارتی اگر تمامی کابل ها و سیم بکسل ها پاره شوند و نتوانند از سقوط مابین جلوگیری کنند، سیستم پارشوت وارد عمل شده و مانع سقوط کابین می شود و شما تا زمان از کار افتادن تمام قطعات بازدارنده فرصت دارید تا اقدامات لازم و نکات ایمنی را بکار بگیرید.

مطالب مرتبط: لیست مواردی که در سرویس و نگهداری آسانسور باید بررسی شود

کدام قطعات مانع از سقوط آسانسور می شوند؟

در ذهن بسیار از افراد این تفکر غلط وجود دارد که به محض پاره شدن سیم بکسل ها  کابل ها کابین آسانسور سقوط خواهد کرد در حالیکه اصلا اینطور نیست! سیستم آسانسور های مدرن به ترمز بسیار قوی مجهز می باشد که در بسیاری از مواقع آسانسور بوسیله همین ترمز در طبقات می ایستد.

سیستم آسانسور بوسیله پاراشوت و یا همان ترمز دوم اضطراری نیز به هنگام سقوط آسانسور بسیار مفید واقع شود این قطعه زمانیکه سرعت کابین از یک حدی بیشتر باشد فعال می شود و فک ها را بر روی ریل قفل کرده و کابین را متوقف می سازد.

پاراشوت یا همان ترمز دوم و یا ترمز اضطراری، این ترمز زمانی که سرعت آسانسور از مقدار معینی بیشتر شود و یا اینکه کابل ها شل شده باشند فعال شده و با قفل کردن فک های خود بر روی ریل آسانسور باعث توقف آسانسور می‌شود.

از سوی دیگر هر آسانسور مجهز به ۴ کابل و یا سیم بکسل می باشد که هر کدام یک از آنها به تنهایی قادر به نگهداری کابین می باشند و باقی آنها برای افزایش ایمنی و امنیت آسانسور بکار رفته اند.

و در مرحله آخر در چاه آسانسور چهار ضربه گیر فنری و یا هیدرولیکی تعبیه شده که به هنگام سقوط آسانسور باعث کاهش شدت ضربه آسانسور می‌شود.

اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها