آسانسور هیدرولیک چیست

آسانسور هیدرولیک چیست و چه معایب و مزایایی دارد؟

|
|
۱۵ تیر ۱۴۰۰
اشتراک گذاری

هدف از انتشار این مطلب، شرح کامل آسانسور هیدرولیک به همراه معایت و مزایای آن می باشد. بطور کلی آسانسور های هیدرولیکی همانطور که از نام آن مشخص است بواسطه فشار هیدرولیک یا فشار مایعات (آب، روغن یا هر مایع دیگری) کار می‌کند. در حالت کلی آسانسور های به سه دسته هیدرولیکی، آسانسور کششی و کارگاهی تقسیم می شوند که ما در این مقاله به تعریف آسانسور هیدرولیکی می پردازیم.

شرکت آسانسور و پله برقی امید، یکی از بهترین شرکت های ارائه دهنده انواع قطعات آسانسور و نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیکی می باشد که دارای ۱۱ سال سابقه حرفه ای در این زمینه می باشد.

مطالب پیشنهادی: نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیکی در قزوین

آسانسور هیدرولیک چیست؟

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد، سیستم آسانسور های هیدرولیکی با فشار هیدرولیک یا فشار مایعات (آب، روغن یا هر مایع دیگری) کار می‌کند. آسانسور های هیدرولیک آبی (بخار آب) نسل اول این نوع آسانسور ها می باشند که دهه ۱۸۹۰ مورد استفاده قرار گرفت که در نوع پیشرفته آن که امروز مورد استفاده ما قرار دارد، روغن جایگزین آب شده. آسانسور های کششی (طنابی و یا سیم بکسل) پس از آن در سال ۱۹۵۴ توسط اوتیس به دنیا معرفی شد.

امروزه از آسانسور های هیدرولیکی بیشتر در کلینیک‌ها و ساختمان‌های بهداشتی که حداکثر ۳ طبقه‌ و پارکینگ‌های طبقاتی کوچک و بزرگ‌ استفاده می کنند. البته نا گفته نماند که آسانسور های خانگی که با برق تکفاز کار می کنند نیز هیدرولیکی می باشند.

بطور خلاصه می توان گفت نحوه عملکرد این نوع آسانسور ها به هنگام حرکت کابین به سمت طبقات بالا بدین صورت می باشد:

  • به هنگام حرکت کابین به سمت طبقات بالا

روغن هیدرولیک بواسطه پمپ به داخل سیلندر پمپاژ می شود و هر چه روغن بیشتری به داخل سیلندر وارد شود موجب حرکت چیستون به سمت بیرون می شود و کابین آسانسور که بر روی پیستون قرار دارد را به سمت بالا حرکت دهد.

  • به هنگام حرکت کابین به سمت طبقات پایین

در این حالت شیر تخلیه روغن هیدرولیک به محض انتخاب دکمه آسانسور طبقات پایین تر، باز می شود و سپس روغن از پیستون ها خارج می شود.

  • در حالت ایستاده

زمانیکه کابین آسانسور در حالت ایستاده باشد، شیر تخلیه سیلندر باز نمی‌شود، از این رو روغن در سیلندر باقی مانده و پیستون و کابین آسانسور هیدرولیک در جای خود ثابت هستند.

مزایا استفاده از آسانسور هیدرولیک

خب دوستان تا به این بخش از مقاله، با آسانسور هیدرولیکی و نحوه عملکرد آن آشنا شدید و قطعا این سوال برایتان مطرح شده که استفاده از آسانسور هیدرولیک چه مزایا و معایبی دارد؟

  1. مصرف انرژی در آسانسور های شیشه ای در مقایسه با سایر آسانسورها کمتر می باشد زیرا در حرکت رو به پایین از نیروی جاذبه به جای کارکرد موتور استفاده می‌شود و همین امر باعث می شود که آسانسور با سرعت بیشتری به سمت پایین حرکت کند.
  2. بهترین گزینه برای آساسنور های شیشه ای و یا پانورما، آسانسور هیدرولیک می باشد زیرا طراحی آن بگونه بوده که امکان نصب شیشه در سه وجه کابین آسانسور را فراهم ساخته است. آسانسور های شیشه ای از پرطرفدار ترین آسانسور ها برای مراکز تجاری-اداری و نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی بشمار می آیند.
  3. زمانیکه برق قطع باشد می توان از این آسانسور برای رفتن از طبقات بالا به همکف استفاده کرد. (اگر در زمان قطعی برق در آسانسور بودیم چه کنیم؟)
  4. در تجهیزات آسانسور های هیدرولیکی از وزنه استفاده نشده و به همین دلیل در هنگان زلزله، تهدید برای جان مسافران گیر افتاده در آسانسور وجود ندارد.
  5. این نوع آسانسور توان و نیروی بالا برنده قوی و راندمان مکانیکی کم هزینه دارد از این رو بهترین گزینه برای حمل بارهای سنگین بشمار می آید.
  6. عدم نیاز به فضای زیاد برای کابین از مزایای بسیار خوب برای ساختمان‌های با فضای مشاع کم است.
  7. آسانسور هیدرولیکی نیاز به حفر چاه آسانسور ندارند و همین دلیل باعث شده تا از این آسانسور برای ساختمان‌های قدیمی و تاریخی مانند موزه‌ها و … استفاده کنند.
  8. آسانسور های هیدرولیکی نیازی به اتاق آسانسور در پشت بام ندارند و برای ساختمان هایی که روف گاردن دارند مناسب می باشد.
  9. همانطور که گفته شد آسانسور های هیدرولیکی با نیروی فشار روغن کار می کنند و باعث پوشانده شدن تجهیزات فلزی با رغن می شود به همین دلیل با شرایط اقلیمی شرجی (مانند شمال و جنوب ایران) سازگار می باشد.
  10. آسانسور های هیدرولیک بسیار کم صدا بوده و از آنجایی که به هنگام حرکت رو به پایین کابین، موتور آسانسور خاموش می باشد هیچ آلودگی صوتی ندارد و همین امر باعث می شود که درصد خرابی و نیاز به تعمیر این نوع آسانسور ها در مقایسه با سایر آسانسور ها کاهش یابد.
  11. این نوع آسانسور ها فاقد موتور خانه می باشند و این باعث می شود شخص گیر افتاده در آسانسور را با سرعت عمل بیشتری نجات دهیم زیرا دیگر نیازی به رفتن به بالاترین طبقه نیست.
  12. می‌توان موتور را در پایین‌ترین طبقه و در جایی که به اصطلاح پرتی ساختمان محسوب می‌شود جایگذاری کنید زیرا رابط بین جک و پاور یونیت تنها یک شلنگ پلاستیکی بوده. (۱ بار افت فشار به ازای هر ۱۰ متر شیلنگ رخ می دهد از این رو باید موتوری انتخاب کنید که از لحاظ قدرتی مناسب باشد.)

معایب آسانسور هیدرولیکی 

اینک نوبت به بیان معایب استفاده از آسانسور هیدرولیکی می رشد:

  • هزینه نصب و سرویس و نگهداری آسانسور های هیدرولیکی زیاد می باشد.
  • در آسانسورهای هیدرولیکی، زمانیکه کابین آسانسور به سمت پایین حرکت می کند انرژی پتانسیل به انرژی جنبشی تبدیل شده و و بخشی از آن به حرارت تبدیل می‌شود که این امر درجه حرارت روغن را بالا می‌برد.
  • موتور آسانسور های هیدرولیکی در مقایسه با آسانسور های کششی نیاز به قدرت بیشتری داشته به همین دلیل باید از کابل برقی متناسب با قدرت برای انتقال برق به موتورخانه استفاده کرد تا افت ولتاژ برق اتفاق نی افتد.
  • از آسانسور های هیدرولیکی به دلیل استفاده از جک، میتوان در ارتفاع ۲۲ الی ۲۸ متر استفاده کرد. در جک‌های غیرمستقیم به ۲۸ متر و محدودیت ارتفاع در جک های غیر مستقیم ۲۲ متر می باشد.
  • به منظور نصب جک مستقیم آسانسور نیاز به حفر چاله آسانسور می باشد که اگر این امکان فراهم نباشد نصاب به زحمت می‌افتد و باید طی مراحل سخت‌تر و طولانی‌تری آسانسور هیدرولیکی را راه اندازی کند.
  • شرکت میتسوبیشی اخیرا از آسانسور کششی با سرعت ۲۴ متر بر ثانیه رونمایی کرده در حالیکه سرعت آسانسور های هیدرولیک ۱ متر بر ثانیه می باشد.
  • در آسانسور های هیدرولیک مجهز به جک مدفون، باید چاله ای عمیق در زمین حفر شود که ممکن است به هنگام سوراخ کردن زمینه به موانع زیر زمینی برخورد کند که هزینه‌های جانبی آن بر عهده خریدار می‌ باشد.
اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها