آسانسور شیب دار چیست و چه کاربردی دارد؟

آسانسور شیب دار چیست و چه کاربردی دارد؟

|
|
۲۷ مهر ۱۴۰۰
اشتراک گذاری

آسانسور شیب دار یکی از بهترین ابداعات در صنعت آسانسور بشمار می آید که نقش مهمی در سهولت جابجایی افراد، وسایل و مصالح در سطوح شیبدار، ایفا می کند. آسانسور شیب دار شامل یک یا دو ریل شیب دار می باشد که در هر کدام امکان حمل و جابجایی یک کابین  وجود دارد. در مورد ساختار هر دوطرف آسانسور شیب دار می توان گفت که، هر کابین در اصل مثل شاتل عمل می کند: در مسیر خود مستقل از کابین دیگر بالا و پایین می رود.  یک  کابین با وزنه متقابل که در امتداد مسیر در جهت مخالف حرکت می کند، متعادل است، کاملاً شبیه یک آسانسور معمولی! در ادامه ای مطلب به بیان کاربرد و نحوه عملکرد آسانسور شیب دار می پردازیم.

آسانسور شیب دار چیست؟

در نوع اولیه آسانسورهای شیب دار یک نگهبان و یا اوپراتور همیشه حضور داشت و چنانچه در طی مسیر با مشکل مواجه می شد  نگهبان ترمز خطر را می کشید و با این کار فکهای آن در ریلها و یا نوار چوبی همجوار و در امتداد ریلها فرو رفته و آسانسور متوقف می شد.

شرکت آسانسور و پله برقی امید، ارائه دهنده انواع آسانسور و قطعات آسانسور، در سراسر ایران می باشد و مشتریان این مرکز فروش می توانند به صورت حضوری و یا آنلاین (از طریق فروشگاه اینترنتی قطعات آسانسور) قطعه مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان، درب منزل دریافت نمایید. جهت دریافت مشاوره رایگان و ثبت سفارش با کارشناس فروش این این شرکت تماس حاصل فرمایید.

آسانسور های شیب دار امروزی، برخلاف آسانسور استاندارد، می توان درجه های شیب آن را افزایش داد. می توان از آن برای ساختمان های مسکونی و تجاری استفاده کرد. هدف آسانسورهای شیب دار این است که دسترسی به تپه ها و شیب های تند را با حداقل تلاش برای کاربر فراهم کنند.

از آنجایی که این آسانسور دارای قابلیت چرخش در پاگرد های گرد را دارد، افراد با معلولیت جسمی اغلب از آن برای بالا رفتن از پله های خانه با ویلچر برقی استفاده می کنند. از آسانسورهای شیب دار در فضای باز برای دسترسی به ملک هایی که بر روی تپه بنا شده استفاده می شوند که در آن پله ها یک گزینه ترجیحی نیستند. همچنین می توان از آسانسورهای شیب دار برای انتقال تجهیزات و مصالح به مکانهای بلند دسترسی آسان برای اهداف صنعتی یا ساختمانی استفاده کرد.

با توجه به مقررات آسانسور اتحادیه اروپا (EN 81-22) ، موارد زیر در آسانسور های شیب دار باید رعایت شود :

  • شیب مسیر بین ۱۵ درجه تا ۷۵ درجه است.
  • حداکثر ظرفیت کابین ۱۰۰ نفر (۷.۵۰۰ کیلوگرم) است.
  • حداکثر سرعت ۴ متر بر ثانیه

نحوه عملکرد آسانسور شیب دار

طراحی آسانسور شیب دار مبتنی بر همان فناوری اولیه آسانسور معمولی و عمودی است. به طور کلی تجهیزات آسانسورهای استاندارد را می توان برای سیستم هایی با شیب ۱۰ درجه نسبت به حالت عمودی تطبیق داد، در حالی که شیب با بیش از ۲۰ درجه از حالت عمودی نیاز به سازگاری بیشتری دارد.

به عنوان مثال، آسانسورهای شیب دار استفاده شده در مترو استکهلم از کابین آسانسور “عمودی” استاندارد استفاده می کردند که بر روی سکوهای چرخدار مناسب برای شیب ۳۰ درجه نصب شده بود. کابین با وزنه متقابل متعادل شده بود و توسط بالابر و کابل های آسانسور معمولی در امتداد ریل های راهنما حرکت می کرد. در حالی که برخی از آسانسورهای شیب دار سیستم های بیرونی هستند که برای جابجایی افراد و کالاها در امتداد شیب تند طراحی شده اند، برخی دیگر در ساختمان ها استفاده می شوند.

آسانسورهای شیب دار معمولا از فولاد یا آلومینیوم ساخته شده اند، از موتورهای برقی استفاده می کنند و با کنترل های الکترونیکی دکمه ای کار می کنند.

اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها