علت و درمان ترس از پله برقی

علت و درمان ترس از پله برقی

|
|
۱۲ دی ۱۴۰۰
اشتراک گذاری

در این مطلب از سایت آسانسور و پله برقی امید، به علت و درمان ترس از پله برقی می پردازیم.ترس از پله‌های برقی، همچنین به عنوان اسکالافوبیا شناخته می‌شود، بسیاری از مردم به آن مبتلا هستند. اگر دچار ترس از پله برقی هستید، ممکن است زمانی که در بالای پله برقی هستید احساس کنید که به دام افتاده اید و احساس می کنید ممکن است از پله برقی بیفتید. همچنین ممکن است وقتی می خواهید روی پله برقی قدم بگذارید، ضربان قلب تند، احساس گرگرفتگی، تنگی نفس و لرزش ناگهانی داشته باشید. برای مقابله با ترس خود، ممکن است از پله برقی در مراکز خرید، مترو، ساختمان های اداری و سایر فضاهای عمومی دوری کنید. اگر از اسکالافوبیا رنج می برید، باید بطور جدی آن را درمان کنید.

اسکالافوبیا و ترس از پله برقی

اسکالا فوبیا ترس از پله برقی است و به طرز شگفت آوری رایج است. ترس از پله برقی ممکن است خفیف یا شدید باشد و دلایل ترس از سوء تفاهم در مورد ساخت آنها تا درک حرکت خیلی سریع متغیر است.

هر ترسی که مبتنی بر یک نگرانی از یک اتفاق قریب الوقوع باشد، لزوما فوبیا نیست. اما چنانچه به هنگام سوار شدن بر پله برقی احساس سرگیجه، مشکلات تعادل، مشکلات بینایی و … دارید و در انجام کارهای روزمره شما مشکلاتی را ایجاد می کند  به پزشک مراجعه کنید.

درمان ترس از پله برقی

در این بخش از مقاله با ارائه راهکارهایی به شما کمک می کنیم تا ترس از پله برقی را تا حدی کنترل و درمان کنید.

  1. وقتی روی پله برقی هستید به جای پایین به جلو نگاه کنید.

از تماس چشمی با پله های متحرک خودداری کنید و هنگام سوار شدن بر پله برقی نگاه خود را مستقیم به جلو نگه دارید. این به شما کمک می کند در پله برقی ثابت بمانید تا بتوانید به مقصد برسید. این کار همچنین باعث کاهش سرگیجه ای که ممکن است هنگام سوار شدن بر پله برقی احساس کنید، می شود.

  • نرده یا دست کسی را بگیرید.

۱. از نرده های کناری برای ثابت نگه داشتن روی پله برقی و جلوگیری از سرگیجه استفاده کنید.

۲. همچنین می توانید با شخصی سفر کنید که هنگام سوار شدن بر پله برقی بازوی شما را بگیرد. این می تواند به حس تعادل و درک عمق شما در هنگام سوار شدن بر پله برقی کمک کند.

۳. برخی از افرادی که از ترس از پله برقی رنج می برند، پوشیدن کفش های کتونی و محکم در هنگام سوار شدن بر پله برقی می تواند به آنها احساس امنیت و راحتی بدهد.

  • وقتی پله برقی خالی است سوار آن شوید.

برخی از افراد مبتلا به فوبیا از پله‌های برقی دوست ندارند در زمان شلوغی روز یا ساعت شلوغی، در محاصره شدن یا محاصره شدن توسط دیگران روی پله برقی احساس کنند. به جای اینکه سعی کنید بر روی پله برقی شلوغ سوار شوید، صبر کنید تا جمعیت کم شود. این ممکن است به شما کمک کند هنگام سوار شدن بر پله برقی کمتر احساس شلوغی و گرفتار شدن کنید.

بیشتر بخوانید: چند باور نادرست درباره آسانسور

به مشاوره و یا روانپزشک مراجعه کنید

چنانچه ترس از سوار شدن بر پله برقی باعث ایجاد مشکلات جدی در کارهای روزانه شما شده، حتما به پزشک مراجعه کنید.

  • درمان شناختی رفتاری (CBT)

این روان درمانی بر تنظیم تفکر نادرست یا منفی تمرکز دارد تا بتوانید ترس ها یا فوبیاها را با ذهنی روشن مشاهده کنید و به روشی موثر به آنها پاسخ دهید. شما با یک روان درمانگر در تعداد جلسات محدودی کار خواهید کرد تا ترس از تنش را درمان کنید و راه حل هایی برای کمک به شما برای غلبه بر ترس ارائه کنید.

درمانگر شما ممکن است به شما کمک کند تا از طریق چند مرحله، مانند ایستادن روی اولین پله پله برقی خاموش، بر ترس خود غلبه کنید.

  • مواجه درمانی

این نوع درمان شما را در موقعیتی قرار می دهد که به صورت کنترل شده با فوبیای خود مقابله می کنید. درمانگر شما همچنین از ترس شما جلوگیری می‌کند و ممکن است از نشانه‌های دیگری مانند احساسات فیزیکی درونی استفاده کند. بیشتر درمان‌های مبتنی بر مواجهه با کمک درمانگر به شما کمک می‌کنند تا ترس و اضطرابی را که با یک تجربه یا شی خاص مرتبط می‌کنید، تحمل کنید.

  • هیپنوتیزم را امتحان کنید

هیپنوتراپیست ها بر این باورند که ضمیر ناخودآگاه شما گاهی به موقعیت های خاص واکنش نامناسبی نشان می دهد، مثلاً سوار بر پله برقی. هیپنوتیزم درمانگر سعی می کند پاسخ های ذهن ناخودآگاه شما را تغییر دهد تا راه های جدیدی برای واکنش شما به موقعیت های خاص پیدا کند و شما را از ترس ها و فوبیاها رها کند.

هیپنوتیزم برای اسکلافوبیا را می توان در یک جلسه اولیه با استفاده از نوردهی از طریق سیل تصوری انجام داد، که در آن درمانگر شما را از طریق یک تجربه خیالی بر روی پله برقی در حالی که عمیقاً آرام هستید راهنمایی می کند. معمولاً یک جلسه پیگیری وجود دارد تا ببینید آیا ترس شما هنوز در حال فروکش است یا خیر؟

  • حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکات چشم (EMDR) 

این درمان در ابتدا برای درمان PTSD مورد استفاده قرار گرفت و برای درمان فوبیاهای خاص اقتباس شده است. در طول EMDR، شما در معرض تصاویر مختصری از شی یا موقعیت ترسناک قرار می گیرید و توسط یک درمانگر برای تمرین حرکات چشم، گوش دادن به ضربه زدن یا آهنگ های ریتمیک هدایت می شوید. هدف این است که از طریق حرکت سریع چشم و پردازش تصاویر موقعیت یا شیء مورد ترس، شما را از فوبیا خلاص کند.

برخی از کارشناسان استدلال می‌کنند که EMDR برای درمان ترس‌هایی که در اثر تروما ایجاد می‌شوند مفیدتر است، بنابراین اگر ترس شما ریشه در تجربه‌ای بد از پله برقی داشته باشد، ممکن است مؤثرتر باشد.

بسیاری از افراد مبتلا به فوبیا قبل از اینکه EMDR را امتحان کنند، هیپنوتیزم یا درمان مبتنی بر مواجهه را امتحان می کنند.

بیشتر بخوانید: نکات ایمنی استفاده از پله برقی برای کودکان

گوش و چشم خود را چک کنید

گاهی اوقات، افرادی که در حفظ تعادل روی پله برقی مشکل دارند یا هنگام پایین رفتن از پله برقی دچار سرگیجه می شوند، ممکن است دچار مشکلات گوش یا چشم شوند. چشمان خود را برای هر گونه مشکل بینایی که ممکن است باعث عدم تعادل یا بی ثباتی شود، بررسی کنید و از پزشک خود بخواهید که گوش های شما را برای هر مشکلی که ممکن است باعث سرگیجه شود، بررسی کند.

اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها